Іван Корсак презентував свій шостий історичний роман

теґи: Іван Корсак, Отаман Чайка, Тиха правда Модеста Левицького, гетьманич Орлик

IMG_0004У київській книгарні "Є" відбулася презентація нового роману волинського письменника Івана Корсака "Отаман Чайка"

...Ще два роки не минуло, як у київському видавництві «Ярославів Вал» вийшов історичний роман І.Корсака «Тиха правда Модеста Левицького». А тепер ми маємо нагоду дізнатися якнайбільше про ще одну сенсаційну долю польського та українського політичного діяча, «поляка з українською групою крові» Міхала Чайковського, у чиїй свідомості «незалежність Польщі була нерозривно пов’язана з ідеєю вільної України». 

Письменник та директор видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький вважає, що цей твір, як і попередні («Тиха правда Модеста Левицького», «Таємниця святого Арсенія», «Капелан армії УНР», «Гетьманич Орлик», «Імена твої, Україно»), особливо важливі для української історичної прози, відтак «виводять їх автора у лідери серед письменників історичного роману».

– Це дивовижний ривок у творчій біографії Івана Корсака, – каже Михайло Федотович. – Так потужно за якусь п’ятирічку він створив цілу бібліотечку історичних творів! Для українців, для нації, яка досі була колоніальною і не може позбутися постколоніальних травм, історія країни значно важливіша, аніж для інших народів. Нам потрібні історичні твори. Автор показав, що має чуття щодо сенсаційних доль та біографій, адже читаєш його твори і переконуєшся, що так було насправді. А це найвищий тріумф історичного романіста...

Цікаві думки щодо розвитку української історичної прози висловили письменники Валерій Гужва, Анатолій Дімаров, Віктор Баранов, Станіслав Бондаренко, професор Любомир Пиріг, колишній посол України у Франції Юрій Кочубей та інші учасники презентації роману в книгарні «Є».

Отож, поринути в розкішну, вишукану, інтелігентну, таку багату українську мову, де виважено кожне слово, бажаючі зможуть, взявши до рук новий роман Іван Корсака. «Отамана Чайка», «поляка з українською групою крові», сповнено духом авантурництва й дивовижних, почасти парадоксальних поворотів долі…