«Стала жертвою сексуального насилля радянських солдат»

теґи: Видавництво Зелений пес, Габі Кьопп «Навіщо я народилась дівчинкою?»

Габі Кьопп

У видавництві «Зелений пес» вийшла книга німкені Габі Кьопп «Навіщо я народилась дівчинкою? Сексуальні "подвиги" радянських визволителів». Як уже зрозуміло, книга – про сексуальні злочини червоноармійців. 

 «За останній рік слова «Табачник» та «брехня» стали синонімами. Тому зараз, як ніколи, нам потрібна правда, – йдеться у релізі про новинку. – І видавництво «Зелений пес» започатковує серію книжок із правдивої, «нетабачної» історії. Відкриє цю серію книга німкені Габі Кьопп «Навіщо я народилась дівчинкою?». У Німеччині книжка викликала небувалий резонанс, шквал відгуків, обговорень та критики, адже Габі Кьопп стала першою німецькою жінкою, яка у 80 років, не ховаючись під псевдонімом, зважилася зізнатися у тому, що стала жертвою сексуального насильства радянських солдат, будучи 15-річною дівчинкою. До того ж, нею, як наймолодшою та найслабшою, прикривалися інші жінки, аби самим уникнути ґвалтування...»

 

 "Російська влада досі замовчує факт масового насильства над німкенями, яке чинили радянські солдати. Настав час для правди, – заявляють видавці книги. – Гіркої, нестерпної, але правди.»