категорії: візуалка стаття

Юлія БОРИСКО: «Вдячна дітям, що обрали нашу сім’ю»

теґи: ТСН, канал 1+1, телеведуча Юлія Бориско

B71O6044

Вона розповідає нам про найцікавіше за день у нічному випуску «ТСН». Чи не тому в цей пізній час головне для неї – «інтонація і добра енергетична хвиля», що її називає «поцілунком на ніч у чоло». Проте це не одна з причин, чому новини Юлії Бориско вирізняються з-поміж інших помітним позивним настроєм, оптимізмом та неодмінними вкрапленнями дотепних жартів. Вона й у житті така ж. «Залишила позаду погані настрої», дістає насолоду, гуляючи у лісі з чотирилапим улюбленцем Боно, їздячи у метро, відпочиваючи з сім’єю на природі...         

 – Достатньо постояти поміж дерев, погрітися на сонечку – і тебе відпускає весь негатив, – ділиться з СіДом життєвим освідом. – Ти розумієш: ось воно – вічне! Природа, сонце, Бог, людські душі... Проблеми закінчуються через годину, день, рік, а Бог і ми будемо завжди. Тому треба налаштуватися на хорошу хвилю і не красти у себе величезного щастя буття».

«ЩАСТЯ – НЕ ЗБІГ ОБСТАВИН»

Юліє, найсвіжіші новини усіх матусь-татусів: Перше вересня! З яким настроєм твої восьмирічна Соломійка та п’ятирічний Марк пішли у школу-садок? Як готувалися до навчального року? 

– За останні тижні літа діти втомилися від товариства один одного, тому були раді розбігтися по різних «пісочницях». А готуватися особливо було нічого. Це ж не перший раз у перший клас. Ми – батьки другокласниці і то бойової! Вона у суспільстві, як риба у воді. Солька – лідер, наділена багатою фантазією та внутрішньою силою, тому завжди збирає довкола себе дітлахів. Хай де опиниться, перші пів години придивляється, а потім вигадує цікаву забаву й діти навколо неї гуртуються. Цьогоріч ми перевели її в іншу школу, думали: як уллється в новий колектив? А вона приходить додому і розповідає, що однокласниці влаштували їй тест: «Найголовніша дівчинка у класі підійшла і сказала: «Ти маєш нас переконати, навіщо з тобою дружити». І я їх переконала. Вигадала таку забаву, що мене одразу взяли до товариства».  

_NIK4760

Телеведуча Юлія Бориско випромінює з екрану світло, щирість, не приховує хорошого почуття гумору… Це природні дані, чи цього вчать у Львівському національному університеті імені Івана Франка, де навчалася на журналістку?

– Чимось обдарував Господь, чогось навчив університет, решту виробила, працюючи над собою. Останні десять років я не просто ходила на роботу, а працювала з повною віддачею. Якщо перші тексти писала по пів дня, то тепер на той самий обсяг інформації витрачаю години зо дві.

А загалом якоїсь миті зрозуміла, що щастя – це не збіг обставин, а щоденна праця над собою. Не варто сидіти і чекати, коли все складеться ідеально. Треба навчитися бачити лише хороше, і життя залюбки виправдає усі сподівання. Іншими словами, з піднесеного настрою починається усе позитивне в житті. Ідея ділитися добрими новинами – не моя. Вона висить у повітрі. Що більше позитивно мислячих людей, то більше передумов з’яви добрих новин. Своє завдання бачу в тому, щоб не сіяти страх і паніку, а нести світло й радість. Упевнена: в житті немає нічого випадкового і несправедливого. Коли у людей стаються трагедії, то не треба йти з вилами і сокирами на сусідів, лікарів чи політиків. Ліпше замислитися над чистотою власних думок і дій, які є єдиною причиною того, що сталося.

«ІДЕАЛЬНИХ ЧОЛОВІКІВ СТВОРЮЮТЬ, А НЕ ОТРИМУЮТЬ У ПОДАРУНОК»

IMG_7259

– «Золота рибка збанкрутувала і стала бронзовою», «Те, що ніхто не скаржиться, не означає, що всі парашути бездоганні»… Ось такі «вибрики» дозволяєш собі в ефірі... Гострий розум, тонкий гумор для жінки, дружини, доньки, подруги, колеги, – не завада?

– А ще під завісу випуску можу сказати: «Дзвоніть на номер ТСН, якщо раптом якась новина не дає вам заснути», або ж побажати «зграйки солодких снів». Тут головне – інтонація і добра енергетична хвиля. Я це називаю «поцілунком на ніч у чоло». Як на мене, гострий жіночий розум – це те, на чому тримається Україна. Приміром, на телебаченні з кожним роком більшає жінок, а нові чоловічі обличчя спробуй знайти! Жінки просто змушені мислити і діяти по-дорослому, поки чоловіки поводяться як діти за стилем життя і вмінням брати на себе відповідальність.

– Може, це жінки їх такими зробили?

– Можливо. Бо жінки багато на себе беруть на етапі створення сім’ї. Весь побут звалюють на себе, догоджають, щоб булшо не гірше, ніж у мам, а потім виявляється, що чоловіченько просто з-під материнського крила переповз під жінчине. Лаяти коханого тоді нема сенсу. Треба мудро і з любов’ю підштовхнути його до розвитку. Як на мене, мати ідеального партнера – означає створити його таким для себе, а не отримати в подарунок… Якось наша давня знайома сказала: «Ніколи не думала, що Вибрановський (а це мій чоловік) виросте таким класним!» На що я відповіла: «Він тому такий, бо – зі мною. Там п’ятдесят відсотків мого позитивного впливу…» Те саме можна сказати про мене: я така, бо я з ним. 

«У БОГА Є ПОЧУТТЯ ГУМОРУ»

Юліє, а чому тебе, на відміну від інших, садовлять у кадрі на весь зріст? Чи не пов’язано це з твоєю практично модельною статурою? 

– Високі підбори й камери ТСН з будь-якої жінки зроблять модель (Сміється, – Ж.К). А «барний стілець» – це предмет «знущань» друзів і моєї самоіронії. Експеримент керівництва щось затягнувся. Може, чекають, коли я елегантно перекинуся? Жартую…  

– Щодо професії, то які маєш амбіції, плани, до чого прагнеш?

Мої амбіції покинули матеріальну площину. Іду – як і всі ми – до єднання зі світом через любов, смирення та звільнення від страху. Переконана: кожна людина, яка приходить у цей світ, має завдання особистісного, духовного зростання. Можна не мати сім’ї, дітей, але не треба зупинятися в розвитку. Змінюючи себе на краще, ми змінюємо світ. От і Україну не зробиш кращою чужими руками. Вдосконалювати треба себе, а інші підтягнуться. Щодо свого майбутнього: на позицію ведучої номер один не претендую, ну і планами намагаюся не смішити Бога.   

IMG_6575

Ви з Романом побралися ще на п’ятому курсі. Нині ти називаєш його «коханням свого життя». Нечасто таке почуєш…

– Львівськими студентами ми почали зустрічатися, а одружилися вже київськими журналістами. Історія стосунків довга і терниста: у нас були неабиякі емоційні шторми та дворічна холодна війна.Але у Бога є почуття гумору. Роман – єдиний, хто самим своїм існуванням навчив мене безумовної, неегоїстичної любові.  У ньому є все, що мені потрібно.

– Дивлячись на вас, доходиш висновку, що сім’я кар’єрі не завада. Як вдається так гармонійно поєднувати і кар’єрне зростання, і народження та виховання дітей?

Поєднувати все – то жіноча доля (сміється. – Ж.К.). Ми з чоловіком усе встигаємо. Пізня робота дозволяє мені практично до вечора бути мамою і господинею, потім з роботи повертається Роман, а я біжу в телецентр. Казки на ніч по буднях читає дітям тато, але я компенсую все у вихідні.

– Кажуть, що діти теж навчають батьків. А Соломійка з Марком?

– Аякже! Це – чудові діти з мудрими душами. Я їм дуже вдячна, що вони обрали саме нашу сім’ю. І ставлюсь до них, як до кармічних вихователів з одного боку й джерела оптимізму – з іншого. 

Розмовляла Жанна КУЯВА, газета «Сім’я і дім» 

Анкету СіДу.

Продовжте фразу:

За гороскопом я… Стрілець.

А за характером… прямолінійна, як кут будинку.

Моє життєве кредо – «живи тут і зараз».

У побуті я люблю носити… те, що не треба прасувати.

А на роботі надаю перевагу… простим речам, без прикрас.

Найвизначніші події в житті – пов’язані із самопізнанням і пошуком сенсу буття.

Улюблене домашнє заняття – споглядання зірок із балкону.

У вільний час люблю… розважати дітей, читати.

І дня не проживу без… Проживу за будь-яких умов.

У дитинстві я мріяла… всім подобатись.

Чоловікові найбільше подобаюся… Він любить мене завжди.

Не люблю себе, коли… Люблю себе завжди.

Якщо у мене поганий настрій, зазвичай я… Погані настрої залишила позаду.

Якби я стала мільйонером, то насамперед… пожаліла б про закінчення періоду духовного зростання. 

СіД-інфо

Юлія Бориско народилася у Львові 1978-го. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету ім.. Івана Франка.  З 2000 року живе і працює у Києві.

2000-2001 рр. – журналіст ТРК «Експрес-Інформ», спеціалізація – фінанси і податки.

2001-2004 рр. – економічний журналіст «Телевізійної служби новин» (ТСН) на телеканалі «1+1», ведуча «Сніданку з 1+1».

Перша половина 2005-го – ведуча вранішніх випусків програми «Факти» на каналі ICTV.

2005-2008 рр. – ведуча головного випуску  «Новин» на «Першому національному».

З 2008-го – ведуча ТСН на каналі «1+1».