Юрій Логуш: «Другого червня відбудеться показ літературно-культурологічної моди»

теґи: Андрій Кокотюха, Коронація слова, Маріанна, Світлана Горбань та Наталя Лапіна Малина, Юрій Логуш, Юрій Сорока

 

IMG_0008 – копия

Днями відбулася прес-конференція, де усім книголюбам нагадали про те, що переможців 11-го Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» відбудеться другого червня, у виставковому центрі «Acco International».

– Зазвичай у цьому приміщенні відбувається показ мод, – зазначив Юрій Логуш, засновник конкурсу «Коронація слова», Голова Правління компанії Крафт Фудз Україна, віце-президент Kraft International. – Цього разу там теж відбудеться показ, але літературної, культурологічної моди. «Коронація слова» є помітною подією у літературному житті України. Пригадаймо середину 90-х років, коли на появу нового роману у книгарнях чекали довго-предовго. Ми ж дуже тішимося, що завдяки «Коронації слова» нині маємо можливість виправити ситуацію, відкриваючи нові обличчя вітчизняної літератури у різноманітних жанрах, які щороку доповнюються та вдосконалюються.

Цьогорічна програма церемонії нагородження дипломантів та лауреатів «Коронації» має бути іще цікавішою, бо, як зазначила куратор конкурсу у номінації «Романи» Юлія Джугастрянська, новинкою стане номінація «Дитяча література», у межах якої переможці отримають нагороди за найкращу дитячу книжку, п’єсу та пісню. А ще вона додала, що впродовж одинадцяти років існування  конкурсу, читач відкрив для себе 261 автора! До того ж, цей конкурс об’єднує не лише письменників, а й критиків, читачів та видавців.

Свої нові досягнення представили на прес-конференції дипломанти 2011-го: Юрій Сорока, зокрема, у видавництві "Фоліо" вийшов його роман-«детектив» «Арахнофобія», Маріанна Малина, що її роман «Фіолетові діти» переклали грецькою мовою, сестри Світлана Горбань та Наталя Лапіна, чия книга «Надія: сплутані пазли» побачила світ у видавництві «Країна мрій».

Прийшов на зустріч і «десятикратний» рекордсмен за кількістю "коронувань" Андрій Кокотюха. Цього разу від представив на розсуд читачів свій двадцятий роман про «міліціонерів-пиятик», як про нього розповідав раніше, «Пророчиця». А ще він не оминув «улюбленої» теми «масового чтива», зазначивши:

– Дуже важливо для книжки – тираж, бо кожен читач, покупець є твоїм однодумцем. Я пишу про переможців і для переможців. Мої герої це люди, які потрапляють у нестандартні ситуації, з яких треба вийти. Тому такої літератури має бути багато. Всім книга не потрібна, але якщо є люди, які звикли читати, то чому їх треба ображати, називаючи масами, для яких писати не треба. Краще читати комікси, аніж не читати нічого. А писати для простого читача одначає писати простими словами про складні речі, принаймні я намагаюся це робити. Кажуть, у мене виходить.

Інші автори були менш активні у висловлюваннях, скромно "рекламували" свої новинки. Можливо, вони мають надію, що активність проявлять читачі, купуючи їх творіння? Поживемо-побачимо...